Nieuw: AMKmotion

Ondernemersfamilies nemen de AMK-tak over

18.01.2021
De ondernemersfamilies Hehl en Keinath van ARBURG hebben vanaf 1 januari 2021 de AMK Arnold Müller GmbH & Co. KG overgenomen en daarmee de tak "Drives & Automation". De onderneming zal in de toekomst onder de nieuwe firmanaam AMKmotion GmbH + Co KG werken.

Gemeenschappelijk succesverhaal
De productportfolio van de voorgaande AMK Arnold Müller GmbH & Co. KG omvat motoren, centrale en decentrale aandrijfoplossingen evenals besturingen. AMK is al meer dan twee decennia een hechte ontwikkelingspartner van ARBURG voor de elektrische aandrijftechniek. Deze coöperatie heeft een doorslaggevende bijdrage geleverd aan het succesverhaal van de elektrische ALLROUNDER spuitgietmachines.

Investering in de toekomst
"Wij zijn zeer overtuigd van deze belangrijke acquisitie", verheugt zich Michael Hehl, directeur-aandeelhouder en spreker van de ARBURG bedrijfsleiding. "Daarmee benadrukken wij het belang van de elektrische spuitgietmachines, waarvan het aandeel in ons portfolio sinds jaren continu groeit en in de toekomst nog heel veel meer potentieel heeft."
Een intentie bij de overname van de AMK-branche is, dat ARBURG toegang verkrijgt tot de knowhow en invloed heeft op toekomstige ontwikkelingen. Zo kan de aandrijftechniek van de elektrische ALLROUNDER toekomstgericht, nog sneller en efficiënt worden doorontwikkeld. Bovendien beschikken beide bedrijven over vergelijkbare waarden en staan ze
 garant voor een langdurige betrokkenheid bij het ondernemerschap.

AMK-ondernemingsgroep
De AMK-ondernemingsgroep, met hoofdkantoor in Kirchheim/Teck, behoort internationaal tot de toonaangevende technologieleiders op de gebieden elektrische aandrijftechniek, besturingstechniek, industriële automatiseringstechniek en automotive. In 2016 is het familiebedrijf uit Zwaben met de beide bedrijfstakken "Drives & Automation" en "Automotive" verkocht aan de Chinese investeerder Zhongding Holding Europe GmbH.

AMKmotion neemt medewerkers en vestigingsplaatsen over
Doordat de Chinese eigenaar zijn strategie wilde veranderen, hadden de familieondernemingen Hehl en Keinath de kans met de AMK Arnold Müller GmbH & Co. KG het marktsegment „Drives & automatisering“ over te nemen.
De nieuwe onderneming AMKmotion GmbH + Co KG neemt de medewerkers over van de voormalige AMK-tak „Drives & automatisering“, en de leiding in zowel de vestigingsplaatsen Kirchheim/Teck en Weida in Duitsland alsook Gabrovo in Bulgarije blijft ongewijzigd.