Geslaagde Infodagen 2020

Nadruk op opleiding

07.07.2020
Ondanks corona: op 3 en 4 juli bezochten ongeveer 350 leerlingen en ouders de ARBURG Infodagen 2020, waarbij uiteraard rekening werd gehouden met alle noodzakelijke hygiënemaatregelen. De gasten waren onder de indruk van de intensieve begeleiding, de diepgaande informatie en het advies over de 15 stages die ARBURG aanbiedt.

Veilige stageplaatsen
"Dat we jaar na jaar praktisch alle stagiairs en studenten in een vaste dienstbetrekking aannemen en ook dit jaar weer voor 69 jonge mensen een succesvolle carrièrestart mogelijk maken, is het resultaat van een zorgvuldige strategische planning", benadrukt Renate Keinath, bedrijfsleider en aandeelhouder bij ARBURG en daarnaast verantwoordelijk voor de afdeling personeels- en sociale zaken. 
"Ondanks de crisis zetten nemen we wat betreft opleidingen geen gas terug en plannen we nog meer stages voor 2021. ARBURG zal dan in totaal 226 stagiairs in dienst hebben", bevestigt opleidingschef Michael Vieth.

Volledige inzet van opleidingsteams
De stagiairs en DHBW-studenten (Duale Hochschule Baden-Württemberg) van de Infodagengroep hebben het evenement grotendeels op eigen verantwoordelijkheid georganiseerd. Door de verplichte inschrijving en het beperkte aantal deelnemers was er altijd voldoende afstand. Op de twee informatiedagen waren ongeveer 150 van de in totaal ongeveer 200 stagiairs en DHBW-studenten en 13 docenten aanwezig om de verschillende beroepen te presenteren en inhoudelijke vragen over opleidingen en DHBW-studies te beantwoorden. Onder begeleiding van in totaal 80 ‘gidsen’ hadden de gasten de mogelijkheid om het 2.000 m² grote opleidingscentrum te bezoeken, vragen te stellen en gedetailleerde informatie in te winnen over het aanvragen van een opleidings- of stageplaats.
naar Opleiding