ARBURG diploma-uitreiking 2020

Alle stagiairs en studenten in dienst genomen

15.06.2020
In coronatijden is alles anders: om de 56 stagiairs en studenten van de duale Hochschule Baden-Württemberg (DHBW) officieel hun diploma uit te reiken, werd het traditioneel grote evenement in vier kleinere afzonderlijke evenementen op 4 en 5 juni 2020 opgesplitst, waarbij het in acht nemen van de hygiënevoorschriften en minimale afstand probleemloos mogelijk was.

Uitstekende prestaties
“Ik ben enorm trots dat wij dit jaar aan 27 stagiairs en studenten – dus bijna de helft – een prijs kunnen uitreiken, drie daarvan zelfs voor de beoordeling ‘zeer goed’”, aldus Renate Keinath, die als directeur-aandeelhouder van ARBURG verantwoordelijk is voor de afdeling human resources en sociale zaken. Dit is het bewijs dat de stagiairs, studenten en het 15 man sterke opleidingsteam opnieuw goed werk hebben geleverd.

Feest in coronatijden
Om het risico gedurende de coronatijd zo gering mogelijk te houden, werd het evenement twee maanden uitgesteld en in vier kleinere evenementen opgesplitst. Donderdag vond eerst de uitreiking voor elektrotechnici en mechatronici plaats, daarna kwamen commercieel medewerkers, IT-specialisten, technische productdesigners en constructie- en procesmechanici bijeen. Vrijdag vond eerst de officiële uitreiking plaats voor de industriële monteurs en metaalbewerkers, waarna afsluitend het evenement plaatsvond voor de DHBW-studenten van de vakgebieden elektrotechniek, machinebouw, mechatronica, handelsingenieur, personeelsbeheer, informatica en bedrijfsinformatica.

56 stagiairs en DHBW-studenten in dienst genomen
“Dat wij de 56 stagiairs en studenten een vast arbeidscontract konden geven, is het resultaat van onze uitstekende opleidingskwaliteit en een zorgvuldige strategische planning”, zei Renate Keinath. ARBURG leidt nu inmiddels al meer dan 70 jaar succesvol op en heeft daarom steeds een gezonde combinatie van ervaren en jonge medewerkers om een succesvolle toekomst te waarborgen.