Know-how helpt!

Veiligheidsbrillen voor vakpersoneel

04.05.2020
In de coronacrisis is ARBURG actief in verschillende hulpprogramma's en heeft diverse projecten in gang gezet. Daartoe behoort ook het produceren van veiligheidsbrillen. Dit project heeft ARBURG geïnitieerd en samen met het Zwitserse bedrijf voor speciale chemie Ems-chemie en de Duitse veiligheidsbrillenproducent Uvex gerealiseerd.

Sterke partners
Met deze partners had ARBURG al op de beurs K 2019 zonnebrillen geproduceerd. Uit de onbureaucratische afstemming tussen de deelnemende partijen bleek, dat met dezelfde spuitgietmatrijs en daarom met hetzelfde ontwerp ook veiligheidsbrillen geproduceerd konden worden, die ogen en bindvlies beschermen tegen besmetting met Covid-19.

Veiligheidsbrillen "ready to use"
Nadat Ems had ingestemd met het gebruik van de spuitgietmatrijs en Uvex ermee had ingestemd, de brillen door een versnelde certificatie ook voor de nieuwe functie bruikbaar te maken, bouwde ARBURG de turnkey-installatie rondom een elektrische ALLROUNDER 570 A en een robot met zes assen in Loßburg op.

Midden april werd begonnen met het spuitgieten van de eerste 20.000 brillen van transparant Grilamid TR (PA12) "ready to use". Het materiaal voor de eerste partij brillen, ca. 500 kilo, stelt de materiaalproducent Ems-chemie gratis ter beschikking. Met een pakinrichting van Packmat wordt elke bril met veiligheids- en informatiebladen handmatig afzonderlijk in buisfoliezakken verpakt en van een CE-keurmerk voorzien.

ARBURG en Ems-chemie krijgen elk de helft van de eerste 20.000 veiligheidsbrillen en geven deze gratis via de officiële kanalen aan ziekenhuizen, bejaardentehuizen en civiele beschermingsorganisaties in Duitsland en Zwitserland.