Eugen Hehl onderscheiden voor levenswerk

VDI-eremedaille voor senior leidinggevende

13.02.2020
ARBURG-aandeelhouder Eugen Hehl is op 11 februari 2020 in Baden-Baden door de Verein Deutscher Ingenieure (Vereniging van Duitse ingenieurs, VDI) voor zijn buitengewone levenswerk onderscheiden met de Richard-Vieweg-eremedaille. Plaatsvervangend nam directeur-aandeelhouder van ARBURG Juliane Hehl de hoogste onderscheiding in de VDI-vakgroep Kunststoftechniek voor haar vader in ontvangst.

Eremedaille voor levenswerk
De redenen voor de toekenning van de Richard-Vieweg-eremedaille werden samengevat door Dipl.-Ing. Kurt Gebert, voorzitter van de VDI-vakgroep Kunststoftechniek: "Eugen Hehl heeft de ontwikkeling van de spuitgiettechniek met grote inzet gestimuleerd en tegelijkertijd ook nieuwe technologieën buiten zijn branche bevordert. Hij zond veel van zijn medewerkers naar de organen van de VDI-vakgroep Kunststoftechniek en maakte het mogelijk dat hun expertise in het gemeenschappelijke technisch-wetenschappelijke werk van de VDI vloeide."

Laudatio: Metgezel Herbert Kraibühler
De laudatio werd gehouden door Dr.-Ing. E. h. Herbert Kraibühler, de voormalige technisch directeur van ARBURG. "De onderscheiden Eugen Hehl is een volbloed ondernemer, die door zijn werk in de meer dan 60 jaar die achter ons liggen buitengewone prestaties heeft geleverd voor de wereldwijde kunststofindustrie in de machinebouw, bij de inzet en in de toepassing van kunststof, in de scholing en in de duurzame omgang met het milieu", benadrukte Kraibühler. "Hij was daarmee echt wereldwijd een ambassadeur van de Duitse machine- en installatiebouw, hij heeft een beslissende bijdrage geleverd aan de vorm van onze branche. Daarvoor zijn wij hem allen onze dank verschuldigd!"

Juliane Hehl neemt eremedaille in ontvangst
De Richard-Vieweg-eremedaille werd door Kurt Gebert overhandigd aan Juliane Hehl. Zij bracht de groeten van Eugen Hehl over en bedankte namens hem voor de huldiging en voor de ontroerende en fijngevoelige laudatio. "Hij is in zijn leven nooit op 'jacht' geweest naar onderscheidingen en prijzen – altijd volgens het motto 'Meer zijn dan schijnen'", aldus Juliane Hehl. Maar, zo gaat het verder, de Richard-Vieweg-eremedaille neemt hij graag in ontvangst. Als onderscheiding voor zijn levenswerk, dat hij alleen heeft kunnen verwezenlijken met de ondersteuning van vele mensen die hem op deze succesvolle weg hebben vergezeld.