ARBURG op TCT Asia 2020

freeformer 300-3X voor het eerst in Azië

18.12.2019
Op TCT Asia van 19 tot 21 februari 2020 stelt ARBURG zijn portefeuille voor de industriële additieve productie voor. Op stand E25 in hal W5 is een freeformer 300-3X te zien in première voor Azië.

freeformer 300-3X voor complexe functionele onderdelen
Op tct Asia 2020 verwerkt de grote freeformer 300-3X drie componenten. Hij maakt daarmee de industriële additieve productie van complexe functionele onderdelen mogelijk in een belastbare hard-zachtverbinding met steunstructuur. Dat is tot nu toe uniek binnen de sector. “De interesse voor ons unieke APF-proces in China is zo groot dat wij intussen met handelspartners samenwerken voor de verkoop van onze freeformers. Zhao Tong, bedrijfsleider van de ARBURG organisatie in China, over zijn verwachtingen van TCT Asia 2020: “Wij rekenen voor 2020, net als al bij onze beurspremière vorig jaar, op grote belangstelling en veel concrete projectaanvragen.” “Wij zijn er fier op dat wij onze grote freeformer 300-3X voor het eerst in Azië kunnen voorstellen,” zegt Lukas Pawelczyk, afdelingschef Verkoop freeformer bij ARBURG. “Bovendien hebben wij een breed assortiment van bouwonderdelen samengesteld om de professionele bezoekers het volledige prestatiespectrum van ARBURG Plastic Freeforming (APF) te kunnen tonen.”

Interessante voorbeelden van onderdelen en interactief station
Het APF-proces biedt een interessante aanvullende productietechnologie voor de productie van functionele kunststofonderdelen. Alles bij elkaar scoort de freeformer vooral in de medische techniek, bij de verwerking van door de FDA toegelaten originele materialen, bij de vervaardiging van belastbare onderdelen in hard-zachtverbindingen en bij producten uit zachte materialen. Op TCT Asia 2020 demonstreert ARBURG aan de hand van een selectie van onderdelen welke grote variëteit aan toepassingen de freeformers mogelijk maken. Vooral bijzonder zacht origineel TPE kan momenteel alleen met het APF-proces verwerkt worden, zoals blijkt uit het voorbeeld van dichte vouwbalgen. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook een vezelversterkte handorthese getoond, die we individueel voor de patiënt kunnen ontwerpen.
Bovendien kunnen de bezoekers in drie interactieve stations verschillende onderdelen ter hand nemen en de functionaliteit en kwaliteit daarvan zelf testen. Tot nu toe uniek in de wereld van de additieve productie zijn rekstrookjes (RS) uit zachte TPU (Desmopan) met koolstofdelen en ingebouwde leds.