Succesvolle K 2019

ARBURG trendsetter

24.10.2019
Op de beurs K 2019 in Düsseldorf, Duitsland, presenteerde ARBURG op zijn eigen stand en bij partners in totaal 20 machines. In het middelpunt van de beurspresentatie stonden de actuele thema's digitalisering en circular economy.

arburgXworld: Kernpunt digitalisering
Onder „arburgXworld“ presenteerde ARBURG highlights en nieuwe producten uit het uitgebreide digitale product- en servicespectrum. Daaronder talloze nieuwe apps voor het gelijknamige klantenportaal – van de "Machine finder" voor de passende ALLROUNDER en de „Virtual module“ voor de simulatie van de machinebesturing tot de "Self service" voor het analyseren en verhelpen van fouten. Met de app "Configuratie" kunnen klanten voor het eerst een nieuwe machine, de ALLROUNDER 270 S compact, zelf configureren en online bestellen. Op in totaal elf stations van de "Road to Digitalisation" leerden de bezoekers de bereiken "Smart machine", "Smart production" en "Smart services" beter kennen. Zeer populair waren hier de digitale service-oplossingen zoals bijv. de ARBURG Remote Service (ARS) en de nieuwe vul- en pastificeerassistent.
naar productnieuws „arburgXworld“
naar productnieuws vulassistent
naar productnieuws plastificeerassistent

arburgGREENworld: Praktijkvoorbeelden voor circular economy
Met het programma „arburgGREENworld“ legde ARBURG op de K 2019 de focus op efficiënt hulpbronnengebruik en circular economy (kringloopeconomie). Het programma is gebaseerd op de vier zuilen "Green machine" voor efficiënte machinetechniek, "Green production" voor innovatieve processen en hulpbronnenefficiënte productie, "Green services", die dienstverlening en know-how-transfer bijv. over de verwerking van recyclingproducten omvatten, evenals "Green environment" voor ARBURG-interne processen. Met twee gepresenteerde spuitgietonderdelen als voorbeeld toonde ARBURG op de K 2019, hoe gerecycled materiaal opnieuw kan worden gebruikt en in de kringloop kan worden opgenomen:

 • De nieuwe hybride ALLROUNDER 1020 in de Packaging-uitvoering verwerkte nieuw PP-materiaal samen met 30 % PP-recyclingmateriaal van een specifieke soort tot bekers met dunne wanden.
  naar het productnieuws ALLROUNDER 1020 H Packaging
 • De toepassing liet zien hoe PCR-materiaal uit huishoudelijk afval opnieuw in de kringloop kan worden opgenomen, om daaruit duurzame technische producten te produceren.

 

Innovatieve machines, processen en toepassingen
Meer highlights onder nieuwe producten en innovatieve toepassingen waren:

 • de première van de hydraulische ALLROUNDER 270 S compact - de eerste ARBURG machine, die online geconfigureerd en besteld kan worden,
  naar productnieuws ALLROUNDER 270 S compact
 • de nieuwe draaitafelmachine 1600 T op de partnerstand van het bedrijf Lauffer,
  naar productnieuws ALLROUNDER 1600 T
 • een "intelligente" turnkey-installatie met in de GESTICA-besturing geïntegreerde vul- en plastificeerassistent,
 • een turnkey-installatie rondom een ALLROUNDER 470 S, die in het FIM proces 3D-touch-films achterspuitte,
 • het technologische perspectief op de nieuwe freeformer 300-4X, die beschikt over een extra rotatieas, om additief vezelversterkte onderdelen te kunnen produceren.