ARBURG op de K 2019

Digitalisering en Circular Economy

16.10.2019
Het optreden van ARBURG op de wereldwijd toonaangevende beurs K 2019 van 16 tot 23 oktober 2019 in Düsseldorf staat volledig in het teken van de onderwerpen digitalisering en Circular Economy. Met „arburgXworld” en „arburgGREENworld” geeft ARBURG daarbij antwoorden op belangrijke en dringende vragen voor de multiperspectivische wereld van kunststofverwerking en -gebruik.

Bezoekers beleven in hal 13, stand A13, dat ARBURG zich traditioneel als pionier intensief met belangrijke toekomstonderwerpen bezighoudt, antwoorden op actuele vragen heeft en concrete oplossingen voor praktijktoepassingen aanbiedt. Het doel is daarbij steeds ressources te besparen en daarmee duidelijk bij te dragen aan efficiëntie in de productie. Hieraan dragen talrijke nieuwtjes bij met betrekking tot machines, processen alsook digitale producten en services.

Toekomstgerichte exponaten en toepassingen
„Als wereldwijd toonaangevende beurs is de K-beurs het belangrijkste forum om beduidende visies en innovaties te presenteren. Alle drie jaar kijkt de kunststofwereld naar Düsseldorf, om te zien in welke richting de toekomst beweegt”, maakt Michael Hehl, Managing Partner en woordvoerder van de ARBURG directie de waarde van de K-beurs voor ARBURG duidelijk. ARBURG toont op de K 2019 aan de hand van toekomstgerichte exponaten en toepassingen verschillende mogelijkheden om het waardevolle materiaal kunststof zinvol te benutten, efficiënt te produceren en ressources te besparen.

Digitalisering en Circular Economy
„Wij houden ons bezig met de twee belangrijkste onderwerpen van onze tijd: digitalisering en gebruik en recycling van kunststof op een zinvolle wijze”, benadrukt Juliane Hehl, die als Managing Partner verantwoordelijk is voor marketing en techniek, de dualiteit van de benadering. Met betrekking tot digitalisering toont ARBURG nieuwtjes in het digitale product- en service-spectrum, bijv. de vulassistent en de plastificatie-assistent alsook de uitgebreide connectivity van de ALLROUNDER. Daarnaast zijn er ook nieuwe apps en functies voor het klantenportaal. „Wij vinden het een goede zaak dat Circular Economy zo’n belangrijk onderwerp van de K 2019 is”, voegt Juliane Hehl toe, omdat milieubescherming en het besparen van ressources diep in de bedrijfsfilosofie zijn geworteld. „In Düsseldorf kunnen we de vakwereld onze ‚arburgGREENworld‘ voor het eerst intensiever presenteren.”

Highlights op de K 2019:

  • arburgXworld: Digitale producten en services
  • arburgGREENworld: Circular Economy, verwerking van gerecycled materiaal, kringloopeconomie, besparing van ressources
  • Toepassingen: Dunwand-spuitgieten, folietechniek, hybride techniek, meercomponenten-spuitgieten, micro-spuitgieten, profoam-schuimtechniek, verwerking van LSR, magnetische kunststoffen en meer
  • Automatisering en turnkey
  • Partner

 

Vanaf de 1e beursdag vindt u hier gedetailleerde informatie over de exponaten, zwaartepunten en partners, maar ook dagelijks een actuele fotogalerij met beursimpressies.