Award voor ARBURG

Rapid + TCT 2019 reikt 'People's Choice Awards' uit

18.06.2019
Op de Rapid + TCT 2019 in Detroit (VS) mocht ARBURG de begeerde "People's Choice Award" in ontvangst nemen. Het publiek heeft zich laten overtuigen door de twee tentoongestelde freeformers, de interactieve stations en de functionele onderdelen, en ARBURG gekozen als een van de drie beste exposanten.

Overtuigend aanwezig op de beurs
"De Rapid + TCT is voor ons een van de drie belangrijkste wereldwijde beurzen voor de additieve productie. Op dit gebied zijn wij, anders dan met onze ALLROUNDER-spuitgietmachines, nog maar weinig bekend binnen de Verenigde Staten. Daarom zijn wij er ook zo trots op dat onze beursstand in Detroit het publiek heeft overtuigd en ervoor heeft gezorgd dat wij een van de exposanten waren die een "People's Choice Award" in ontvangst mochten nemen," vertelt Lukas Pawelczyk, die bij ARBURG verantwoordelijk is voor de wereldwijde verkoop van de freeformer.

Première in de VS voor de grote freeformer
Op de Rapid + TCT 2019 was de freeformer 300-3X voor het eerst in Amerika te zien. "We hebben veel uitstekende contacten gelegd en talloze goede gesprekken gevoerd. Het vakpubliek was op elk front onder de indruk van de mogelijkheden die ons open systeem biedt. Met name het veelvoud aan materialen en de mogelijkheid om de freeformer te gebruiken met eigen originele kunststoffen maakte indruk," vertelt Martin Neff, afdelingschef kunststof freeforming. De freeformer 300-3X produceert complexe, beweeglijke grijpervingers van ABS, TPE en een ondersteuningsmateriaal in één stap, zonder afzonderlijke montage. Het tweede tentoongestelde apparaat, een freeformer 200-3X met twee injecteereenheden, verwerkte TPE (Medalist MD 12130H) met een Shore A-hardheid van slechts 32 en een flexibele raatstructuur.