ARBURG op de Plastpol 2019

Gedigitaliseerde en geautomatiseerde spuitgiettechniek

23.04.2019
Op de Plastpol 2019 in Kielce (Polen) demonstreert ARBURG van 28 tot en met 31 mei 2019 op stand E30 in hal E de digitale producten van ARBURG voor efficiënt spuitgieten, evenals turnkey- en automatiseringsoplossingen.

Competente partner in Polen
"De Plastpol is een centraal treffen voor de kunststoffenbranche in Midden- en Oost-Europa, waar wij al tientallen jaren succesvol worden vertegenwoordigd," vertelt Dr. Sławomir Śniady, bedrijfsleider van ARBURG Polska Sp. z o. "Als voorloper op het gebied van digitalisering en als competente partner voor turnkey-oplossingen gaan wij samen met onze klanten op weg naar de digitale toekomst van de kunststofverwerking. In Kielce demonstreren wij hiervoor praktijkgerichte oplossingen en toepassingen."

Centrale 4.0-bouwsteen: ARBURG host-computer ALS
Met de ARBURG host-computer (ALS), een centrale bouwsteen van Industrie 4.0, kunnen gegevens productie-installatie- en -locatieoverkoepelend (horizontale integratie) en met een PPS/ERP-systeem (verticale integratie) online worden uitgewisseld. De beide tentoongestelde machines op de Plastpol zijn gekoppeld aan de ARBURG host-computer. De experts van ARBURG demonstreren op een monitor hoe daarmee alle relevante productie- en kwaliteitsgegevens kunnen worden geregistreerd en gearchiveerd voor een continue traceerbaarheid van orders, charges of afzonderlijke onderdelen.
Naar ARBURG host-computer
Naar gedigitaliseerde transformatie

Turnkey-installatie: Snelbinders "on demand"
Als praktijkvoorbeeld van Industrie 4.0 wordt met een turnkey-installatie rondom een verticale ALLROUNDER 375 V gedemonstreerd hoe wensen van de klant online kunnen worden gekoppeld aan het lopende spuitgietproces. Op de Plastpol kunt u bij de snelbinders kiezen uit verschillende lengten, kleuren en eindstukcombinaties en de gewenste variant meteen op een terminal invoeren. De opdracht wordt door middel van het communicatieprotocol OPC UA doorgegeven aan de centrale SELOGICA-besturing. De turnkey-installatie produceert de snelbinder "on demand" en van schot tot schot flexibel, en dat geheel zonder ombouwen dankzij een slim product- en matrijsontwerp en Industrie 4.0-bouwstenen. In de industriële praktijk is een dergelijke toepassing voorbestemd voor bijvoorbeeld de kabelvoormantage in de auto-industrie.
Naar spuitgietvoorbeeld snelbinder

GOLDEN ELECTRIC: Geautomatiseerde productie van kabelbinders
Een ALLROUNDER 570 E GOLDEN Electric met een sluitkracht van 2000 kN produceert met een 8-voudige matrijs in een cyclustijd van circa 20 seconden kabelbinders van PP. De spuitgietmachine is compact geautomatiseerd met een MULTILIFT SELECT. Het in de SELOGICA-besturing geïntegreerde lineaire robotsysteem neemt de spuitgietproducten uit de matrijs en plaatst deze op een transportband.