ARBURG op de rapid + TCT 2019

freeformer 300-3X voor het eerst overzee

15.05.2019
ARBURG is met zijn grote freeformer 300-3X voor het eerst overzees aanwezig: De nieuwe machine is van 21 tot en met 23 mei 2019 te zien op de rapid + TCT in Detroit (Michigan/VS). Bij stand 1253 in hal C produceert de freeformer van ABS, TPE en een ondersteuningsmateriaal belastbare grijpervingers in een hard-zachtverbinding.

freeformer 300-3X voor het eerst overzee
"Op de rapid + TCT demonstreren wij de grote vooruitgang die wij met het ARBURG Plastic Freeforming (APF) hebben geboekt. Het highlight is de freeformer 300-3X. Dit is wereldwijd de eerste machine die additief van drie componenten een belastbare hard-zachtverbinding met een steunstructuur kan produceren," vertelt Lukas Pawelczyk, afdelingschef Verkoop freeformer bij ARBURG.

Belastbare hard-zachtverbindingen van drie componenten
De freeformer 300-3X met drie injecteereenheden maakt geheel nieuwe toepassingen mogelijk. De op de rapid + TCT 2019 tentoongestelde machine produceert beweeglijke grijpervingers van ABS, TPE en een ondersteuningsmateriaal – in één stap en zonder aanvullend montagewerk.
naar productnieuws freeformer 300-3X

Een breed spectrum voor de industriële additieve productie
Het APF-proces is bijzonder geschikt voor de industriële additieve productie van functionele onderdelen. Hierbij kunt u denken aan individuele kunststof onderdelen voor consumentengoederen, reserveonderdelen van origineel materiaal en implantaten voor de medische techniek. Het door de FDA goedgekeurde materiaal TPE-S (Medalist MD 12130H) met een Shore A-hardheid van 32 kan uitsluitend door de freeformer worden verwerkt. In Detroit produceert een freeformer 200-3X met twee injecteereenheden van dit materiaal onderdelen met raatstructuren, die bijvoorbeeld voor de lichte constructie of als filterelementen kunnen worden gebruikt.
naar APF-processen

Talrijke onderdelen en interactieve stations
Op de rapid + TCT 2019 krijgt het professionele publiek aan de hand van talrijke onderdelen een indruk van het prestatievermogen van de freeformer. Te zien zijn bijvoorbeeld kabelklemmen van PP, transparante testschijven van PMMA en vouwalgen van elastisch TPE. Bij twee interactieve stations kunnen de bezoekers bovendien zelf de werking en belastbaarheid van een selectie functionele onderdelen uittesten. Hiertoe behoren onder andere een zeer dun en elastisch 'spidermembraan' van medisch TPE-S, schroefsluitingen van PP en schedelimplantaten van resorbeerbaar PLLA.
naar de freeformer-onderdelen