ARBURG op de Industry Fair 2019

"On demand" geautomatiseerd spuigieten

28.02.2019
Op de Industrie Fair in Celje in Slovenië demonstreert ARBURG van 9 tot en met 12 april 2019 in hal K bij stand 31 een praktijkvoorbeeld van Industrie 4.0. Een flexibel geautomatiseerde turnkey-installatie produceert "on demand" en rendabel vele varianten elastische snelbinders in serie.

Praktijkvoorbeeld Industrie 4.0 – snelbinder "on demand"
Als praktijkvoorbeeld van Industrie 4.0 wordt met een turnkey-installatie rondom een verticale ALLROUNDER 375 V gedemonstreerd hoe wensen van de klant online kunnen worden gekoppeld aan het lopende spuitgietproces. De beursbezoekers kunnen bij de snelbinders kiezen uit verschillende lengten, kleuren en eindstukcombinaties en de gewenste variant meteen op een terminal invoeren. De opdracht wordt door middel van het communicatieprotocol OPC UA doorgegeven aan de centrale SELOGICA-besturing. De turnkey-installatie produceert de snelbinder "on demand" en van schot tot schot flexibel – en dat geheel zonder ombouwen dankzij een slim product- en matrijsontwerp en Industrie 4.0-bouwstenen. In de industriële praktijk is een dergelijke toepassing voorbestemd voor bijvoorbeeld de kabelvoormantage in de auto-industrie.

ARBURG gaat aan kop op het gebied van digitalisering
ARBURG heeft al meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van de productie in een IT-netwerk. Bovendien stuurt het mondiaal georiënteerde bedrijf bij zijn bedrijfsprocessen en services aan op digitalisering. De kunststofverwerker ontvangt 'slimme' oplossingen, waarmee waardeschepping, productie-efficiëntie en procesveiligheid kunnen worden bevorderd. Bij deze oplossingen horen de Smart Machine en ARBURG host-computer, maar ook de Smart Factory en Smart Services.