ARBURG op de Plastimagen 2019

Focus verpakking

13.02.2019
Op de Plastimagen 2019 in Mexico-Stad presenteert ARBURG van 2 tot en met 4 april 2019 op zijn stand met nummer 730 twee gangbare toepassingen voor de verpakkingstechniek. Het snellopende spuitgieten van schroefdoppen en de geautomatiseerde productie van doosjes.

Nadruk verpakkingsindustrie
"Binnen de Mexicaanse kunststoffensector zien wij een trend naar complexe uitrusting, elektrische machines en automatisering," vertelt Guillermo Fasterling, bedrijfsleider van ARBURG Mexico. "Met onze ALLROUNDERs zijn wij sterk vertegenwoordigd binnen de sectoren automotive, electronica en speelgoed. Daarnaast zijn wij steeds sterker aanwezig binnen de verpakkingssector. Dit jaar presenteren wij op de Plastimagen twee Packaging-toepassingen met automatisering en kwaliteitscontrole, evenals de ARBURG host-computer ALS".

Hoogwaardige machine voor de verpakkingssector
Op de Plastimagen 2019 produceert een ALLROUNDER 630 H met een 48-voudige matrijs schroefdoppen voor waterflessen van PE-HD. De cyclustijd bedraagt minder dan 3,2 seconden bij een productgewicht van 2 gram per stuk. De schroefdoppen worden in een liftkoeler afgekoeld en vervolgens gecontroleerd door een camerasysteem, dat de goede producten van de afgekeurde producten scheidt.

Geautomatiseerde Allrounder produceert doosjes
Een ALLROUNDER 470 E GOLDEN ELECTRIC produceert op de Plastimagen met een 1-voudige matrijs 61 gram zware, multifunctionele doosjes met een kliksluiting. De doosjes van PP worden vervaardigd in een cyclustijd van circa 15 seconden. De spuitgietmachine is compact geautomatiseerd met een MULTILIFT SELECT. Deze neemt de spuitgietproducten uit de matrijs en brengt deze over naar een laserstation. Daar worden de logo's van de toepassingspartners aangebracht. Daarna wordt het doosje op een montagetafel dichtgeklapt, door de MULTILIFT SELECT gebruiksklaar op een transportband gelegd en als beursgeschenk aan de bezoekers verstrekt.

ALS centraal onderdeel van Industrie 4.0
De beide tentoongestelde machines zijn aan elkaar gekoppeld via de ARBURG host-computer (ALS). Als centraal onderdeel van Industrie 4.0 maakt de ALS het mogelijk om online gegevens tussen productie-instellingen en -locaties (horizontale integratie) en met een PPS/ERP-systeem (verticale integratie) uit te wisselen. Op de Plastimagen komt de bezoeker meer te weten over de voordelen die ALS biedt voor bijvoorbeeld de productieplanning en de traceerbaarheid van veiligheidsgevoelige spuitgietproducten.

Totaalpakket van techniek en service
Daarnaast wordt ook het service-aanbod van het Mexicaanse ARBURG-team gepresenteerd. Het team biedt zijn klanten naast high-techoplossingen voor uiteenlopende branches en processen ook professioneel advies en uitgebreide ondersteuning, zowel op het gebied van verkoop als op het gebied van pre- en aftersales. Bij deze ondersteuning horen onder andere een telefoonhotline, een reserveonderdelenmagazijn, een showroom en het cursusaanbod van ARBURG Mexico.