ARBURG op Chinaplas 2019

Digitale toekomst van de kunststofverwerking

15.05.2019
Op de Chinaplas in Guangzhou (China) presenteert ARBURG van 21 tot 24 mei 2019 de digitale toekomst van de kunststofverwerking. Op beursstand A41 in hal 5.1 zijn er innovatieve technologieën voor digitalisering, spuitgieten, automatisering en additieve productie te zien.

Trendsetter binnen de sector op het gebied van digitalisering
"Digitale transformatie is een thema dat wij als marktleider binnen de branche al jaren geleden op de agenda hebben gezet en waar wij op dit moment met de campagne "Road to Digitalisation" de nadruk op leggen," aldus Zhao Tong, bedrijfsleider van de ARBURG-organisaties in China. "Wij laten onze klanten zien hoe zij met innovatieve oplossingen op het gebied van spuitgieten, additieve productie en automatisering succesvol kunnen blijven en stippelen samen met hen een pad naar de digitale toekomst van de kunststofverwerking uit. Zo kunnen zij ruim voldoen aan de eisen van het industriële ontwikkelingsplan 'Made in China 2025' van de Chinese overheid."

Met ARBURG naar de digitale toekomst
Het nieuwe klantenportaal, dat op de Chinaplas voor het eerst in de Chinese versie te zien is, biedt via een cloudoplossing een gebundelde toegang tot verschillende diensten. De centrale applicaties (apps) zijn onder andere het 'machineoverzicht', die belangrijke informatie en documentatie over elke machine bevat, de 'reservecatalogus' en het 'servicecentrum'. Bovendien kan de beursbezoeker informatie inwinnen over de zes digitale ARBURG-assistentiepakketten voor het starten, instellen, optimaliseren, produceren, bewaren en onderhouden van ALLROUNDER-spuitgietmachines. Daarnaast kan er in de praktijk kennis worden gemaakt met de mogelijkheden van Augmented Reality (AR) binnen het onderhoud.

LSR-verwerking: Horloges in een spuitgietslag
Een hydraulische tweecomponenten-ALLROUNDER 570 S produceert in een cyclustijd van 70 seconden volledig geautomatiseerd twee tweekleurige horlogebanden van LSR. Een lineair robotsysteem MULTILIFT V 15 monteert vervolgens het horloge in de spuitgietslag. De robot neemt de armbanden uit, plaatst deze in een koelstation en brengt ze vervolgens over naar een montagestation. Hier worden deze gebruiksklaar afgemaakt met een horlogebehuizing en sluiting.

ALLROUNDER GOLDEN ELECTRIC: Ademmasker van PC
Een geautomatiseerde ALLROUNDER GOLDEN ELECTRIC produceert met een 1-voudige matrijs van het bedrijf Mehow binnen een cyclustijd van 15 seconden ademmaskers voor baby's. De 2,98 gram zware spuitgietproducten van PC worden uitgenomen en weggelegd door een lineair robotsysteem MULTILIFT SELECT.

freeformer 200-3X voor industriële additieve productie
Het ARBURG Plastic Freeforming wordt gedemonstreerd met een freeformer 200-3X en talloze functionele onderdelen van de meest uiteenlopende originele materialen, waaronder geheel nieuwe gekwalificeerde materialen.