ARBURG op de Hannover Messe 2019

AM Factory produceert "on demand"

25.03.2019
ARBURG demonstreert op de Hannover Messe van 1 tot 5 april 2019 weer toekomstgerichte praktijkoplossingen op het gebied van de "Digital Factory". Dit jaar is de "AM (Additive Manufacturing) Factory" een hoogtepunt bij stand J10 in hal 6.

Preview-evenement: Innovatie 4.0 uit Baden-Württemberg
Al op 18 maart 2019 was ARBURG gastheer van een preview-evenement van Deutsche Messe AG. Bedrijven uit Baden-Württemberg met stands op de Hannover Messe gaven een blik vooraf op hun highlights. Heinz Gaub, technisch directeur bij ARBURG, stelde de "AM Factory" voor aan bezoekers, als vooruitblik op de naar video preview-evenement

"AM Factory": volledig geautomatiseerd industrieel additief produceren
"Met onze AM Factory demonstreren wij hoe een geautomatiseerde freeformer in een IT-netwerk serieproducten kan personaliseren," vertelt Heinz Gaub, technisch directeur bij ARBURG. "In ons praktijkvoorbeeld veredelt een freeformer aluminium basisplaten voor vacuümgrijpers 'on demand' met functionele contouren van zacht kunststof. De volledige hantering van de onderdelen, inclusief de functionele controle van de nieuwe grijpers, wordt verzorgd door een robot met zes assen. Met ons SCADA-systeem ATCM kan de productie van elke grijper voor 100% worden getraceerd."
naar freeformer 300-3x
naar video "AM Factory"

Complexe turnkey-installatie
De centrale elementen van de turnkey-installatie zijn een freeformer 300-3X, een robot met zes assen en het SCADA-systeem ARBURG Turnkey Control Module (ATCM), dat de proces- en kwaliteitsgegevens registreert en samenvoegt. Via de DM-code van het onderdeel worden op een individuele website relevante productiegegevens zoals de bouwtijd, het materiaal, het druppelaantal en de constructieruimtetemperatuur weergegeven. Bovendien wordt er bij de AM Factory een modulaire en schaalbare veiligheidsbesturing toegepast, die speciaal door ARBURG is ontwikkeld voor turnkey-installaties. Zo kan er rekening worden gehouden met de continu toenemende veiligheidseisen.

Stap voor stap tot een geïndividualiseerd onderdeel

  • Selectie van de grijpervariant op een terminal
  • Aanbrengen van een DM-code op de grijperbasisplaat
  • Plasmabehandeling van de plaat
  • Aanbrengen van de TPU-contour met de freeformer
  • Functionele controle

 

"Integrated Lightweight Plaza": freeformer voor de lichte constructie
In samenhang met het ARBURG Plastic Freeforming (APF) zijn met name ook de thema's functie-integratie en lichte constructie interessant. Daarom laat ARBURG tijdens de Hannover Messe 2019 bij de speciale expositie "Integrated Lightweight Plaza" (hal 5) de freeformer 200-3X zien. Bovendien geeft Manuel Wöhrle, Senior Sales Manager Lightweight bij ARBURG, op 2 april 2019 in het kader van het "Forum Industrial Supply" (hal 4) een lezing over innovatieve lichte-constructieprocessen binnen de additieve productie en het spuitgieten. Bovendien neemt Heinz Gaub, technisch directeur bij ARBURG, deel aan een panel van de eerste "Lightweighting Summit" van de Duitse Federale Overheidsdienst Economie.

arburgXworld: Klantenportaal voor machinepark, service en reserveonderdeelbestelling
Bij de start van het klantenportaal 'arburgXworld', dat sinds maart 2019 beschikbaar is voor klanten uit Duitsland, zijn de drie centrale apps 'Machine Center' (overzicht van het machinepark), 'Service Center' (24 uur per dag servicetickets) en 'Shop' (interactief online reserveonderdelen bestellen) beschikbaar. Hier wordt de 'Calendar' aan toegevoegd, waarmee toekomstig onderhoud en andere afspraken eenvoudig kunnen worden weergegeven. Na het vrijgeven van de gewenste applicaties (apps) in de cloud kunnen deze via een pc of een mobiel apparaat worden gebruikt.