ARBURG op de TCT Asia 2019

AM-onderdelen voor medische techniek en elektronica

07.01.2019
Op de TCT Asia die plaatsvindt van 21 tot 23 februari 2019 toont ARBURG in hal W5, bij stand D60 de additieve productie van functionele kunststof onderdelen uit gekwalificeerde originele materialen. Twee freeformers verwerken TPE-S en polycarbonaat voor toepassingen in de medische techniek en elektronica.

Originele materialen voor medische en elektronische onderdelen
Dat de ARBURG Plastic Freeforming (APF) bijzonder geschikt is voor de industriële additieve productie van functionele onderdelen wordt op de TCT Asia gedemonstreerd door twee freeformers 200-3X. De eerste produceert met FDA-toegelaten TPE-S met behulp van ondersteuningsmateriaal bijzonder zachte medische onderdelen. Het materiaal met de hardheid 32 Shore A kan uitsluitend met de freeformer worden verwerkt. Het tweede tentoongestelde object verwerkt voor de lucht- en ruimtevaart toegelaten polycarbonaat met brandwerende eigenschappen voor toepassing in de elektronische sector.

Talrijke onderdelen en interactieve stations
Op de TCT Asia krijgt het professionele publiek aan de hand van talrijke onderdelen een indruk van het prestatievermogen van de freeformer. Te zien zijn bijvoorbeeld grijpervingers in een hard-zacht-verbinding, kabelklemmen van PP, transparante testschijven van PMMA en vouwbalgen van elastisch TPE. Aan interactieve stations kunnen geselecteerde functionele onderdelen op functionaliteit en belastbaarheid worden getest.

Een breed spectrum voor de industriële additieve productie
Met de freeformer 200-3X, die beschikt over twee injecteereenheden, beslaat Arburg reeds een breed spectrum voor de industriële additieve productie. De nieuwe freeformer 300-3X kan zelfs drie componenten verwerken en op deze wijze complexe functionele onderdelen in een belastbare hard-zacht-verbinding met steunstructuur produceren. Dat is tot nu toe uniek binnen de sector.