ARBURG op de Plastec West 2019

Verticale en elektrische ALLROUNDER in gebruik

18.12.2018
Op de Plastec West 2019 in Anaheim/CA (VS) demonstreert ARBURG van 5 tot 7 februari bij stand 4001 in hal B twee veeleisende spuitgiettoepassingen met een elektrische en verticale ALLROUNDER.

Turnkeycompetentie "Made in USA"
"Ons team ervaren toepassingstechnici, projectingenieurs en service-ingenieurs realiseert met zijn uitgebreide know-how en in nauwe samenwerking met de klant ook veeleisende turnkey-installaties. In Anaheim demonstreren wij een bijzonder ruimtebesparend, "Made in USA" productiecelontwerp, dat metalen inleggers omspuit tot een radiusmeter, evenals een ALLROUNDER in de cleanroomuitvoering voor medisch-technische toepassingen", vertelt Friedrich Kanz, bedrijfsleider van ARBURG Inc.

ALLROUNDER 375 V: Geautomatiseerd omspuiten van inlegdelen
Op de Plastec West produceert een volledig geautomatiseerde turnkey-installatie rondom een verticale ALLROUNDER 375 V radiusmeters in verschillende varianten. De hantering wordt verzorgd door een compact op de machine geplaatst lineair robotsysteem MULTILIFT SELECT De metalen inleggers worden op twee matrijsstations in een cyclustijd van circa 45 seconden op twee manieren omspoten met 30% glasvezelversterkt PA 6.6. Bij de eerste variant voert het robotsysteem de metalen onderdelen eerst naar een plasmavoorbehandeling en worden zij vervolgens in het eerste matrijsstation geplaatst, waar de kunststof op het met plasma voorbehandelde oppervlak wordt gespoten. Bij de tweede variant wordt een onbehandelde inlegger in een tweede station geplaatst en wordt de kunststof van twee kanten op het metalen onderdeel gespoten, waarbij er een mechanische verbinding ontstaat. De radiusmeters worden uitgenomen en door een sluis uit de productiecel gevoerd.

ALLROUNDER 370 A voor de medische techniek
Als vertegenwoordiger van de ALLDRIVE-bouwserie met hoog vermogen is een elektrische ALLROUNDER 370 A in een cleanroomuitvoering te zien. Deze produceert medisch-technische componenten voor minimaal-invasieve chirurgie (trocars). Een cleanroommodule met luchtionisering boven de sluitunit zorgt voor deeltjesarme lucht in de werkruimte. Deze zorgt door middel van voor- en HEPA-filters voor een hoge luchtuitwisseling en neutraliseert elektrisch geladen spuitgietproducten. De machine kan via een transportband worden aangesloten op een cleanroom.