Geslaagde formnext 2018

ARBURG maakt indruk op vakbezoekers

19.11.2018
Voor ARBURG was de formnext 2018 een totaal succes. De wereldpremière van de nieuwe grote freeformer 300-3X en de interactieve stations met functionele, aanraakbare onderdelen maakten de beursstand van ARBURG ook dit jaar weer een echte publiekstrekker.

Wereldpremière van de freeformer 300-3X
"De wereldpremière van de 300-3X was echt een schot in de roos. Op een dergelijke driecomponentenmachine, die geheel nieuwe toepassingen voor de industriële additieve productie mogelijk maakt, heeft de sector duidelijk zitten wachten. De reactie erop is geweldig", vat Juliane Hehl, directeur-aandeelhouder bij ARBURG, samen. Op de formnext presenteerde ARBURG de functies van de nieuwe freeformer 300-3X door middel van een uurlijkse, geleide show met live muziek. Het open systeem is voorzien van drie injecteereenheden en is wereldwijd de eerste machine die in staat is om van twee gekwalificeerde standaardkunststoffen en een ondersteuningsmateriaal complexe en belastbare functionele onderdelen in een hard-zachtverbinding te vervaardigen. Het beschikbare onderdeeldrageroppervlak is haast 50 procent groter dan dat van de freeformer 200-3X. Dankzij dit oppervlak biedt de constructieruimte voldoende plaats voor kleine series en onderdelen met afmetingen tot 234 x 134 x 230 millimeter.

Groot aantal additief geproduceerde onderdelen
Niet alleen de nieuwe freeformer maakte indruk op de beursbezoeker. Ook de interactieve stations met vele aanraakbare onderdelen trokken aanzienlijk wat aandacht. Op vier interactieve stations presenteerde ARBURG een selectie functionele onderdelen van originele materialen, zoals die bijvoorbeeld binnen de medische techniek, lucht- en ruimtevaart en automotive sector worden toegepast.