25 jaar ARBURG Nederland

Een zilveren jubileum, een feestelijke

06.11.2018
De Nederlandse vestiging van ARBURG vierde drie dagen lang zijn 25-jarig bestaan. Het jubileum ging van start met een Open-Huisevenement op 30 en 31 oktober 2018. De volgende dag werd er als highlight een exclusief avondevenement gehouden voor circa 80 gasten, waaronder hooggeplaatste vertegenwoordigers van het moederbedrijf ARBURG.

Dank aan de klanten en de medewerkers
In het kader van deze festiviteiten overhandigde directeur-aandeelhouder Renate Keinath het traditionele jubileumplastic aan Gerrit Hazeleger, bedrijfsleider van ARBURG BV. In haar toespraak benadrukte zij de prestaties van het Nederlandse ARBURG-team: "Hun uitzonderlijke betrokkenheid en grote competentie worden door onze klanten zeer gewaardeerd en dragen in grote mate bij aan het succesverhaal van ARBURG in Nederland." Samen met bedrijfsleider Verkoop Gerhard Böhm bedankte Renate Keinath zowel de klanten als de medewerkers voor de succesvolle ontwikkeling van de dochteronderneming.

Al meer dan 60 jaar aanwezig
Gerhard Böhm liet het succesverhaal van ARBURG in Nederland de revue passeren. Dit verhaal begon al in 1957 met de verkoop van de eerste spuitgietmachine van ARBURG aan het Nederlandse bedrijf Draka. Wegens de succesvolle ontwikkeling van de markt richtte ARBURG in 1993 een dochteronderneming op in Nieuw-Vennep, om daarmee de klantenservice op locatie verder te ontplooien. Als volgende mijlpaal volgde in 2005 de bouw van een eigen pand in Utrecht. Als succesfactor voor de ontwikkeling van ARBURG in Nederland noemde de bedrijfsleider Verkoop niet alleen het prestatievermogen van de hightech-machines en -installaties, maar ook de uitstekende dienstverlening van het personeel ter plaatse.

Open-Huisevenement belicht de belangrijkste thema's
Bij het tweedaagse Open-Huisevenement in het vestigingsgebouw in Utrecht kwamen de thema's Verpakking, Industrie 4.0, Additieve productie en Bio-kunststoffen uitgebreid aan bod. De vier exposities met innovatieve toepassingen en de presentaties van experts boden de bezoeker een uitgebreid overzicht van het prestatiespectrum van ARBURG en van trends binnen de kunststofverwerking.