Geslaagde Fakuma 2018

Onze impressies

22.10.2018
Van 16 tot en met 20 oktober 2018 gaf ARBURG op de internationale vakbeurs Fakuma in Friedrichshafen, Duitsland, een overzicht van de toekomst van het spuitgieten. In het middelpunt stond de "Road to Digitalisation".

Digitalisering en een nieuw kleurenconcept
"Op de Fakuma 2018 viel alles bij ons op zijn plaats: ambitieuze techniek in een ambitieus ontwerp bij een ambitieus beursoptreden", aldus Michael Hehl, aandeelhoudend bedrijfsleider en voorzitter van de directie van ARBURG. De nadruk lag op de "Road to Digitalisation" en het nieuwe, moderne kleurconcept "mintgroen-lichtgrijs-donkergroen", waarin alle ALLROUNDERs deze keer voor het eerst te zien waren. De "Road to Digitalisation" laat aan de hand van digitale producten en diensten op een praktijkgerichte manier zien welke kant klanten met ARBURG uit kunnen om ook in de toekomst succesvol te blijven.

Innovatieve producten, processen en toepassingen
Andere highlights waren de première van de ALLROUNDER 820 H in de Packaging-uitvoering met een nieuw klemdesign, een turnkey-installatie met het nieuwe Scada-systeem ARBURG Turnkey Control Module (ATCM) en het geautomatiseerde microspuitgieten van vloeibaar siliconenrubber. Andere innovatieve toepassingen met ALLROUNDERs en de freeformer waren te zien op de stands van zowel ARBURG als zijn partners. Ons aanbod op de Fakuma werd bovendien afgerond door een eigen recruiting-stand.