Wereldpremière op de formnext 2018

ARBURG demonstreert de nieuwe, grote freeformer

13.11.2018
Op de formnext, van 13 tot en met 16 november 2018 in Frankfurt am Main, Duitsland, viert ARBURG (hal 3.1, stand E70) de wereldpremière van zijn freeformer 300-3X. De nieuwe, grote machine verwerkt door middel van ARBURG Plastic Freeforming (APF) drie componenten. Voor de eerste keer ter wereld is het mogelijk om complexe, functionele onderdelen additief te produceren in hard-zachtverbindingen.

Première: freeformer 300-3X
Bij de freeformer 300-3X staat de aanduiding 300 voor het beschikbare onderdeeldrageroppervlak in vierkante centimeter. Deze is haast 50% groter dan die van de beproefde freeformer 200-3X. De constructieruimte biedt nu plaats voor grotere kleine series en 50% bredere onderdelen. "3X" verwijst naar de drie assen van de onderdeeldrager, die zich in de x-, y- en z-richting kunnen verplaatsen.

Nieuwe eigenschappen
Een nieuwe eigenschap van de grote freeformer is de in twee delen verdeelde beschermdeur van de constructieruimte. Door de bovenste helft open te klappen, kunnen de materiaalcontainers bijvoorbeeld ook tijdens het bedrijf worden bijgevuld. Het automatisch openen en sluiten van de beschermdeur van de constructieruimte en de optionele interfaces maken het mogelijk om de additieve productie te automatiseren en de freeformer in een volledige productielijn te integreren.

Breed toepassingsspectrum
Op de formnext 2018 vertoont ARBURG drie machines en een veelvoud aan onderdelen, waaronder een selectie onderdelen in drie of twee componenten. Hiermee demonstreert ARBURG het brede toepassingsspectrum van de beide freeformers. Bij de vertoonde functionele onderdelen vindt u onder andere een tweecomponentengrijper in een hard-zachtverbinding, kabelklemmen van PP, transparante testschijven van PMMA en vouwbalgen van medisch TPE-S.