ARBURG op de formnext 2017

Meer additieve onderdelen, meer materiaal, meer belevenis

13.11.2017
ARBURG presenteert op de formnext van 14 tot 17 november 2017 een nieuw concept: Bij stand E70 in hal 3.1 kunnen bezoekers op interactieve stations een selectie van 'belevenisonderdelen' zelf testen. Een freeformer verwerkt bovendien 'live' standaard PP.

Nieuw concept: freeformer onderdelenfreeformer onderdelen zelf testen
"Wij willen op de mondiale beurs in Frankfurt praktijkgericht tonen dat ARBURG kunststof freeforming (AKF) niet alleen geschikt is voor prototypes, maar ook en zelfs in het bijzonder voor de industriële additieve productie", aldus Eberhard Lutz, afdelingschef verkoop van freeformer bij ARBURG. "Daarom hebben wij bij onze stand naast twee freeformers vier interactieve stations opgebouwd, waar bezoekers 'belevenisonderdelen' in de hand kunnen nemen en zich persoonlijk van hun functionaliteit en kwaliteit kunnen overtuigen."

freeformer verwerkt nu ook gedeeltelijk kristallijn PP
Met de kwalificatie van standaard PP heeft ARBURG het materialenspectrum uitgebreid met een materiaal waar veel vraag naar is. Op de beurs produceert een freeformer uit PP (Braskem PP CP 393) en het nieuwe ondersteuningsmateriaal armat 12, wat later in een waterbad wordt opgelost, functionele kabelklemmen. De fijngebouwde en niettemin belastbare structuren beschikken over het spuitgietspecifieke klikeffect.

Open systeem
Het open systeem maakt de gebruiker onafhankelijk: freeformer klanten kunnen hun eigen onafhankelijke materiaal kwalificeren en de vrij programmeerbare procesparameters doelgericht optimaliseren voor hun toepassing. De procesgegevens kunnen worden opgeslagen en geanalyseerd, en ontwerpen kunnen snel worden geoptimaliseerd, om met de freeformer snel en economisch prototypes en functionele onderdelen te produceren.