ARBURG op de Moldplás 2017

Geautomatiseerd omspuiten van inlegdelen

27.09.2017
Op de Moldplás 2017 in Batalha (Portugal) demonstreert ARBURG van 8 tot 11 november op stand 3B08 in hal 3 met een hydraulische draaitafelmachine ALLROUNDER 1200 T het geautomatiseerd omspuiten van inlegdelen.

Geautomatiseerd omspuiten van inlegdelen
Een verticale draaitafelmachine ALLROUNDER 1200 T met een sluitkracht van 1000 kN demonstreert op de Moldplás het automatisch omspuiten van inlegdelen. De tentoongestelde machine produceert binnen een cyclustijd van circa 30 seconden flesopeners door telkens 4 metalen inleggers met PP te omspuiten. De hantering wordt verzorgd door een op de machinetafel gemonteerde robot met zes assen. De productiecel is gerealiseerd door een samenwerkingsverband tussen ARBURG en de Portugese automatiseringspartner Fluidotronica.

Machines voor de Portugese markt
"Wij hebben een passende oplossing voor de energie- en productie-efficiënte vervaardiging van kunststof onderdelen voor onze klanten in Portugal en wij verheugen ons op vele specifieke aanvragen en persoonlijke gesprekken op de Moldplás", aldus Martín Cayre, hoofd van de ARBURG-vestiging in Spanje. "Ons portfolio strekt van hydraulische of elektrische instapmachines tot hybride allrounders met een hoog vermogen of speciale cleanroomoplossingen. Daarnaast bieden wij de freeformer voor industriële additieve productie, onze ARBURG host-computer, robotsystemen en individuele turnkey-installaties."