ARBURG op Chinaplas 2017

Breed programma voor de productie van kunststof onderdelen

16.05.2017
ARBURG neemt instapmodellen van de hydraulische en elektrische ALLROUNDER en de freeformer mee naar de Chinaplas van 16 tot 19 mei 2017 in Guangzhou (China). Op stand A41 in hal 5.1 komen beursbezoekers meer te weten over het thema Industrie 4.0.

25 jaar ARBURG VS
"We zijn al 25 actief op de Chinese markt en zijn er trots op dat wij onze klanten uitgebreid ondersteunen en samen met hen verder groeien," aldus Zhao Tong, directeur van de drie ARBURG-organisaties in China. "Op de Chinaplas presenteren we met onze ALLROUNDER-instapmachines en de freeformer interessante toepassingen voor de medische techniek, consumptiegoederensector en zowel de lucht- als de ruimtevaart."

Nauwkeurige productie van medisch-technische onderdelen
Een elektrisch instapmodel van de ALLROUNDER 370 E GOLDEN ELECTRIC produceert Y-aansluitingen voor infusen. De hantering van de onderdelen wordt verzorgd door een lineair robotsysteem MULTILIFT SELECT. Een andere medisch-technische toepassing wordt gedemonstreerd bij het bedrijf Hekuma (hal 12.1, stand J41). Hier produceert een hybride ALLROUNDER 520 H 64 pipetpunten in een cyclus van slechts 4,8 seconden. Wie meer informatie wenst over de medische techniek van ARBURG, kan terecht op de gelijktijdige Medical Plastics Conference, waar hierover een toespraak wordt gegeven.

Geslaagde LSR-verwerking
Dat ook hydraulische instapmachines geschikt zijn voor de verwerking van vloeibaar silicone, wordt op de Chinaplas 2017 gedemonstreerd door een hydraulische ALLROUNDER 420 C GOLDEN EDITION met 1.000 kN sluitkracht. Deze zal daar flexibele siliconehoesjes voor de iPhone 6 produceren. Het bedrijf Mehow demonstreert in hal 4.2, stand D01, een turnkey-installatie rondom een hydraulische tweecomponenten-ALLROUNDER 470 S die sluitingen in een hard-zachtverbinding (polycarbonaat/vloeibaar silicone) produceert. Voor de hantering wordt een robot met zes assen gebruikt.

Additieve productie en Industrie 4.0
Een freeformer produceert van gekwalificeerd standaardgranulaat matrijsloos een reserveonderdeel van PC voor de lucht- en ruimtevaart en demonstreert hiermee het potentieel van de industriële additieve productie van functionele onderdelen. Bovendien kunnen bezoekers op de beursstand van ARBURG zelf ervaren hoe met de ARBURG host-computer, een centraal onderdeel van Industrie 4.0, relevante procesgegevens online kunnen worden opgehaald en gearchiveerd. Over dit thema zal ARBURG op de gelijktijdige Industrie 4.0-conferentie meer informatie bieden.