GREENproduction

Het doel van ‘GREENproduction’ is om waardevolle materialen rationeel te verwerken. Uit verantwoordelijk hulpbronnengebruik ontstaat zo productie-efficiëntie. Nieuwe technologieën en digitale netwerkkoppeling van de gehele waardeketen vormen de katalysatoren voor een duurzame kringloopeconomie en bovendien voor meer concurrentievermogen.

Digitalisering betekent informatie direct uit te wisselen. Zo weet u altijd wat er in uw productie aan de hand is wat betreft materiaalgebruik, machinebelasting of kwaliteit van de spuitgietonderdelen. Als technologie- en systeempartner zorgen wij voor een transparante productie en creëren zo samen met u de basis voor recycling-kringlopen.

Highlights

  • Hoofdaannemer ARBURG: machine, automatisering, randapparatuur, besturing en gegevensmanagement via één bedrijf
  • Complete gegevensuitwisseling van de machine tot de cloud
  • Componentspecifieke documentatie van productiegegevens – basis voor recycling-kringlopen
  • Spuitgieten biedt veelzijdige optimalisaties zoals barrière-lagen, sandwichstructuren of lichte constructies
  • Industriële additieve productie is ideaal bij kleine partijen en component-optimalisaties

Oplossingen

Productie digitaliseren
Traceability, Production on Demand en Mass Customization, maar ook Ressource Management en Circular Economy – dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er met de digitalisering van de productie bereikt kan worden. Onze ‘arburgXworld’ biedt u precies wat u daarvoor nodig heeft. Vergroot samen met ons de efficiëntie van uw productie.
naar arburgXworld

Onderdelen voor lichte constructie spuitgieten
Kostenbesparing, efficiëntiestijging, besparing van grondstoffen of CO2-emissie: lichte constructie als ‘probleemoplosser’ is in veel sectoren een belangrijk toekomstthema. Het doel is een verlaging van het productgewicht bij gelijke of zelfs betere mechanische eigenschappen. Hiervoor zijn innovatieve spuitgietprocessen vereist.
naar de lichte constructie

Industrieel additief produceren
Onze freeformer is als een open systeem ontwikkeld dat origineel kunststofgranulaat verwerkt. Alle procesparameters zijn vrij programmeerbaar – beginnend bij de instellingen voor de laagsgewijze geometrievorming tot aan de uitstoot van de druppels. Daardoor heeft u de vrijheid om onderdelen individueel te optimaliseren en eigen materiaal te verwerken.
naar de freeformer