GREENenvironment

Sinds de oprichting in 1923 produceren we uitsluitend in Loßburg in het Zwarte Woud, de regio met de grootste dichtheid aan beschermde natuurgebieden in Duitsland. Dat is van grote invloed op ons. Aantoonbaar, want ARBURG is als een van de eerste bedrijven in 2012 drievoudig gecertificeerd wat betreft kwaliteit, milieu en energie.

Wij optimaliseren onze productieprocessen voortdurend met als doel een hogere productie-efficiëntie en een efficiënter hulpbronnengebruik. De centrale productie in Loßburg zorgt voor een zeer kleine CO2-voetafdruk in vergelijking met andere vestigingsfilosofieën. Ook de efficiënte logistiek, het hoge aandeel aan eigenproductie, milieuvriendelijke processen en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en regeneratieve energie leveren hieraan een bijdrage.

Highlights

  • Centrale productielocatie: moderne, IT-netwerkgekoppelde infrastructuur voor optimale materiaalstroom
  • Ons doel elk jaar sinds 1996: in vergelijking met het voorgaande jaar 1 procent minder stroom te verbruiken
  • Gebruik van regeneratieve energiebronnen is het motto: windenergie, fotovoltaïek en geothermie
  • Architectuur die meermaals bekroond is: gebouw ontworpen voor het gebruik van natuurlijke hulpbronnen
  • Bijna kostenneutraal verwarmen: compleet procesmanagement voor warmteterugwinning

Voorbeelden

Milieuvriendelijke processen
Poedercoating en plasmanitrificatie zijn indrukwekkende voorbeelden van hoe door innovatieve processen een klassieke win-winsituatie ontstaat. Onze klanten profiteren door kwalitatief hoogwaardig materiaal, ARBURG door een economische, energie-efficiënte en milieuvriendelijke productie.

Energetisch geoptimaliseerde constructie
Naast moderne wandconstructies met hoogwaardige isolatie zetten we bij onze gebouwentechniek ook beglazingen in voor een natuurlijke klimaatregeling via binnenkomend zonlicht, schaduw en buitenlucht. Daarbij komen nog lage-temperatuurverwarmingsinstallaties, die gebruikmaken van restwarmte uit de productie.

Regeneratieve energie
Wij benutten de richting van onze productiehallen en de hellingshoek van de sheddaken om fotovoltaïsche installaties ideaal te plaatsen. Daarmee produceren we jaarlijks circa 1.800.000 kWh zonnestroom voor onszelf.