Best Practices

Circular Economy

Versterkt gebruik van post-consumer-recyclaat (PCR), afbreekbaarheid of design for recycling zijn benaderingen die alleen in een perfect in netwerksystemen gekoppelde waardeketen werken. Wij erkennen de dimensies van dergelijke overkoepelende projecten van de ‘circular economy’ en werken met alle kracht om bij te dragen aan oplossingen.

Milieubescherming en zuinige omgang met hulpbronnen zijn hecht verankerd in onze bedrijfsfilosofie. Om efficiënt hulpbronnengebruik in de kunststofverwerking te vergroten, werken we ook nauw samen met onze partners. Een sprekend voorbeeld daarvan is de Summit-Talk Packaging in het jaar 2019.
naar de Summit-Talk Packaging 2019

Praktijkvoorbeelden

HolyGrail2.0
Een hybride ALLROUNDER 820 H in packaging-uitvoering maakt IML-bekers uit monomateriaal. De beker is gemaakt van biogebaseerd polypropeen (PP). Het Holy Grail-label van partner Verstraete bevat digitale watermerken voor intelligent sorteren. Aanvullende productinformatie is ook beschikbaar als augmented reality-inhoud.
naar video

PP-bekers met recyclaat
Een hybride ALLROUNDER 1020 H in Packaging-uitvoering verwerkt nieuw PP-materiaal gecombineerd met 30% zuiver PP-recyclaat tot bekers met dunne wand. ARBURG werkt daarbij samen met de firma EREMA, die het recyclaat op de beurs ter beschikking stelt.
naar video

Greep uit huishoudelijk afval (PCR)
Een elektrische tweecomponenten ALLROUNDER 630 A produceert uit PCR en TPE grepen voor ALLROUNDER-veiligheidsdeuren. De toepassing laat zien hoe PCR-materiaal uit huishoudelijk afval in de kringloop kan worden opgenomen, om daaruit duurzame technische producten te produceren.